+36 1/236-8051
Központi Titkárság: +36 1/236-8050 - Energia kiskereskedelmi ügyfélszolgálat: +36 1/236-8054
Titkárság: info@alteo.hu - Ügyfélszolgálat: energia@alteo.hu

Az ALTEO Group 2009. január 1-jén kezdte meg villamosenergia-kiskereskedelmi és mérlegkör-felelősi tevékenységét. Jelenleg a vállalatcsoport ezen üzletága folyamatosan bővül, ugyanakkor stabil, jól tervezhető. A villamosenergia-nagykereskedelem a Sinergy Kft. felvásárlása révén került az ALTEO portfóliójába, ennek üzemeltetésével a csoport elsődleges célja az általa tulajdonolt és működtetett, illetve a Virtuális Erőműhöz csatlakozott kiserőművek összevont kapacitásainak értékesítése a MAVIR által szervezett szekunder tartalék rendszerszintű szolgáltatások piacán, valamint az ezzel párhuzamosan termelt villamos energia értékesítése más villamosenergia-kereskedők és a szervezett piac számára.

Villamosenergia-kiskereskedelem

villamos-kisker

Az ALTEO Group a megszerzett hatósági engedélyek birtokában 2009. január 1-jén kezdte meg villamosenergia kiskereskedelmi és mérlegkör-felelősi tevékenységét. Jelenleg a vállalatcsoport ezen üzletága folyamatosan bővülő, ugyanakkor stabil, jól tervezhető, elsősorban irodaházakból, bevásárlóközpontokból, ipari parkokból, valamint kis- és középvállalkozásokból álló portfóliót lát el.

Tovább

Villamosenergia-nagykereskedelem

villamos-nagyker

2011. július 1-jei hatállyal megszűnt a nem megújuló energia alapon kapcsolt hő- és villamos energia kötelező átvételi rendszere, a tevékenységüket tovább folytató kiserőművek az addig hatóságilag szabályozott környezetből kiléptek a szervezett villamos energia piacra. Ez az új környezetet szükségessé tette a kiserőművek üzemeltetési koncepciójának újragondolását és új típusú szerződéses kapcsolatok kialakítását.

Tovább

Virtuális erőmű

virtualis-eromu

Az ALTEO Group Virtuális Erőművébe jelenleg négy, a társaságcsoportba tartozó kiserőművet foglal magában, mely azonban alkalmas arra, hogy további – lényegében korlátlan számú és kapacitású – termelők bevonására sor kerüljön.

Tovább

Gázkereskedelem

gazkereskedelem

A földgázkereskedelmi tevékenységet az ALTEO Energiakereskedő Zrt. végzi miután 2012-ben az erre vonatkozó engedélyt megkapta a Magyar Energia Hivataltól. A tevékenységi portfólió bővítése a földgáz-kereskedelemmel kettős célt szolgál. A kiskereskedelem és a fogyasztói portfólió kiszolgálása az elsődleges cél az erőműi igények ellátása mellett és ezáltal a csoporton belüli szinergikus lehetőségek fokozottabb kihasználása.

Tovább