+36 1/236-8051
Központi Titkárság: +36 1/236-8050 - Energia kiskereskedelmi ügyfélszolgálat: +36 1/236-8054
Titkárság: info@alteo.hu - Ügyfélszolgálat: energia@alteo.hu

Igazgatóság

Kaderják Péter
Igazgatóság elnöke

Közgazdász, 2009 júliusa óta az ALTEO Igazgatóságának elnöke, egyben a Budapesti Corvinus Egyetem Regionális Energiagazdasági Kutatóközpontjának vezetője. Korábban négy éven keresztül volt a Magyar Energia Hivatal, illetve az Energiaszabályozók Regionális Egyesületének (ERRA) elnöke. A Corvinus Egyetem energiagazdász szakképzésének vezetője, az ERRA oktatási igazgatója, a Firenzei Szabályozási Iskola rendszeres előadója. A vezetékes energiapiacok működésére és szabályozására vonatkozó széleskörű gyakorlati, kutatói és oktatói tapasztalatokkal rendelkezik. Több, a közép- és délkelet európai régió energiapiacaira vonatkozó nemzetközi kutatási projekt vezetője.

Ifj. Chikán Attila
Vezérigazgató, az Igazgatóság tagja

Ifj. Chikán Attila, a társaság alapítása, 2008 márciusa óta az ALTEO vezérigazgatója. Korábban öt éven keresztül volt az EETEK Holding befektetési igazgatója, ahol vezető szerepet töltött be több mint 10 milliárd forint értékű energetikai befektetés végrehajtásában. Ez többek között mintegy 30 megawatt kiserőművi befektetést jelentett. Ezt megelőzően pénzügyi és befektetési elemzőként dolgozott különböző pozíciókban. Diplomáit a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, illetve a Külkereskedelmi Főiskolán szerezte. A fenntarthatósági kérdésekben aktív vezérigazgató témába vágó blogot vezet Chikansplanet néven.

Kovács Domonkos
Befektetési igazgató, az Igazgatóság tagja

Kovács Domonkos befektetési igazgatóként 2012 márciusa óta dolgozik az ALTEO-nál. Közel 18 éves tapasztalattal rendelkezik befektetés-elemzési, akvizíciós, illetve tőkepiaci területen. 1993-ban végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakán, ezt követően hét éven keresztül a CAIB Értékpapír Rt. vállalati pénzügyi osztályán dolgozott, ahol számos tőzsdei kibocsátási és akvizíciós tanácsadási projektben vett részt, 1997-től már a CAIB vállalati pénzügyi osztályának vállalatértékelésekért felelős igazgatójaként. 2000-től a Wallis Zrt. befektetés-elemzési igazgatója, majd 2005-től a cégcsoport kontrolling vezetője. 2008 áprilisától 2011 márciusáig a Deloitte Zrt. pénzügyi tanácsadási részlegén a vállalatértékelési és pénzügyi modellezési üzletág vezetőjeként dolgozott.

Papp András
Vezérigazgató helyettes, az Igazgatóság tagja

Korábban a a Sinergy Kft. ügyvezető igazgatója 2012 óta. Széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik az energiaszektorban és az építőiparban fővállalkozói (EPC) és üzemeltetési területen. Különböző csúcsvezetői beosztásokban dolgozott vezető hazai energetikai és építőipari vállalkozásoknál. Diplomáját a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte.

Müllner Zsolt
Igazgatóság tagja

Müllner Zsolt 2015 februárja óta az Igazgatóság tagja. A társaság jelenlegi többségi tulajdonosánál 2010 óta vezérigazgatói pozíciót tölt be, korábban 2007-től a Wallis Zrt.-nél töltött be azonos munkakört. Közgazdász, diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen szerezte. Az egyetem elvégzését követően aktívan részt vett az International Business School megalapításában és két évig a magánfőiskola vezetője volt. Ezután tíz éven keresztül a Wallis Motor, a BMW magyarországi vezérképviseletének ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett.

Mező Gyula
Igazgatóság tagja

Mező Gyula Zoltán 2015 novembere óta az Igazgatóság tagja. A villamosmérnöki és mérnök-közgazdász végzettséggel rendelkező szakember jelenleg a Graboplast Zrt. és a FoxPost Zrt. igazgatóságának tagja, a WALLIS ASSET MANAGEMENT Zrt. pénzügyi igazgatója, és a VENTURIO Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és a PERION Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. vagyonkezelési igazgatója volt, korábban nyolc évet töltött a Citibanknál pénzügyi igazgatóként.

Karvalits Ferenc
Igazgatóság tagja

Karvalits Ferenc 1990-ben lépett a bankári pályára, 1996-tól a Magyar Nemzeti Bank Bankfőosztály vezetője, 1998-tól 2001-ig Ügyvezető igazgató, az Igazgatótanács tagja. Ezt követően a Wallis Zrt. vezérigazgató-helyettesi posztját töltötte be 2002-ig, majd 2002 és 2005 között az Igazgatóság tagja volt, egyúttal a CIB Bank vezérigazgatója. 2005 áprilisában az FHB Bank alelnöke, a Monetáris Tanács tagja. 2013-tól a Venturio Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., majd a PERION Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. munkájában vesz részt tanácsadóként, később az Igazgatóságok tagjaként.