Új részvényeket bocsát ki az ALTEO

Történelmi árfolyam
2019.02.07

Zártkörű tőkeemelés lebonyolítása mellett döntött az ALTEO Nyrt., mivel több olyan kedvező megtérülésű projektlehetőséget is lát jelenleg a hazai piacon, amelyek finanszírozásához rövidesen szükségessé válhat nagyobb mennyiségű saját tőke rendelkezésre állása. A projektlehetőségek javarészt megújuló energetikai beruházások, befektetések, amelyek között vegyesen találhatóak akvizíciók és zöld-, illetve barnamezős fejlesztések. A kibocsátani kívánt részvények összértéke minimum 500 millió forint és maximum 1,5 milliárd forint között lesz.
Az ALTEO Nyrt. a 2017-2019-es befektetési stratégiája keretében a tavalyi év végéig nagyságrendileg 12 milliárd forint értékű befektetést eszközölt, vagy vállalt erre kötelezettséget. A már megvalósult, illetve a folyamatban lévő beruházások mellett a társaság számos további kedvező megtérülésű projektlehetőséget is beazonosított, amelyek szükségessé teszik a további forrásbevonást. Ezek között találhatóak olyanok is, amelyek esetében rövid időtávon belül lehet szükség nagyobb összegű önerőre.
A jelenleg az ALTEO befektetési fókuszában álló projektek – a vállalat befektetési portfóliójába illeszkedve – elsősorban megújuló energetikai beruházások lehetnek. A projektek között vegyesen találhatóak akvizíciók és zöld-, illetve barnamezős fejlesztések. Ezen projektek teljes befektetési igénye a 7 és 10 milliárd forint között mozog.

Részletek itt: https://alteo.hu/befektetoknek/az-alteo-nyrt-kozlemenyei/

 

FacebookTwitterLinkedIn