MOL Petrolkémia Tisza-WTP Vízelőkészítő
2017.07.12
MOL Petrolkémia: TVK Erőmű
2017.07.14

Beruházás: MOM Park iroda, szórakoztató és lakóingatlan beruházás integrált energiaellátása 15 éven keresztül

Megrendelô: MOM Park MFC Kft., MOM Park Torony Kft.

A beruházás összege: 3 millió euró

A beruházás időpontja: 2000

A beruházás helye: Budapest, XII. kerület

A Bayerische Landesbank és a Schörghuber Unternehmensgruppe közös beruházásban új városrészt alakított ki Budapest XII. kerületében, a volt Magyar Optikai Művek (MOM) területén.

A 2015 májusa óta az ALTEO tagjaként működő Sinergy Kft. saját beruházásban valósította meg az épületegyüttes primerenergia-ellátását biztosító energiaközpontot, és 15 éves futamidejű szerződés keretében ebből szolgáltatja a MOM Park teljes hűtési-, fűtési- és villamosenergia ellátását. Az energiaközpontot az energetikai vállalat távfelügyeleti rendszer kiépítésével, a Füredi utcai fűtőerőművében megvalósított központból üzemelteti.

Az energiaközpontban egy trigenerációs rendszert építettek ki. Nyári üzemállapotban a gázmotorral termelt hő egy része használati meleg víz előállítására szolgál, másik része pedig az abszorpciós folyadékhűtőn keresztül a teljes rendszerhez az alap hűtési igényt biztosítja. Magasabb hűtési igény esetén a turbókompresszoros folyadékhűtők biztosítják a szükséges hűtési teljesítményt. Télen a gázmotor biztosítja az alap fűtési igényt, magasabb hőigény esetén a két melegvíz-kazán is üzembe lép.

mom1-960x660
FacebookTwitterLinkedIn