Az ALTEO a kezdetektől arra törekszik, hogy a pénzügyi eredményesség mellett környezetileg és társadalmilag is egyaránt fenntartható, illetve felelős energetikai vállalatként működjön. Működése során folyamatosan azokat a megoldásokat keresi, amelyek fenntartható és mindemellett jövedelmező módon képesek reagálni az energiaellátás területén megjelenő kihívásokra.

Ezen értékek egyesítéséből született meg – a nyugati országokban rendkívül népszerű, Magyarországon ugyanakkor még viszonylag új fogalom – az impact investment, mint befektetési stratégia, amelynek felelős vállalatként az ALTEO az egyik első képviselője Magyarországon.

Az impact investment lényege, hogy egy adott befektetés azon túl, hogy pénzügyileg megtérül, társadalmi, valamint környezeti szempontból is fenntartható. Fontos hangsúlyozni, hogy a három tényező együtt alkotja ezt a befektetési stratégiát, tehát a befektetések környezetre, illetve a társadalomra való pozitív hatását tekintve nem adományról van szó: a megtérülés egyértelműen ebben az esetben is a befektetés egyik legfontosabb mérőszáma.

Az ALTEO tevékenységét tehát ezen három tényező együttes fennállása jellemzi, miközben a vállalat maga is olyan projektekbe fektet, amelyek impact investmentnek minősülnek: az ALTEO egy impact investor, csakúgy, ahogyan a vállalat befektetői is.

Az ALTEO a fenntartható működésben hisz, amely szellemiség nem csupán a vállalat projektjeiben mutatkozik meg, hiszen a megújuló energiaforrások hasznosításában élenjáró vállalat által képviselt szemlélet a partnerek és a befektetők attitűdjére is képes pozitív hatást gyakorolni. Az ALTEO tehát egy fenntarthatóan működő vállalat, amely tulajdonság komoly piaci potenciált biztosít a társaság számára, hiszen az ALTEO olyan területeken tud megjelenni, amely növeli a vállalat értékét, ezáltal pedig a részvényesi értéket is.


Energiában gondolkodunk.

FacebookTwitterLinkedIn